Luksuzne nepremičnine po slovensko

V Ljubljani se številna nova stanovanja, dvojčki, prodajajo kot luksuzna, samo da je cena lahko še nekaj višja. Zato se vedno znova sprožajo kritike, da gre zvečine za povsem običajna stanovanja in da je takšen "luksuz" mogoče prodajati le na slovenskem.

V New Yorku so luksuzna stanovanja nekaj drugega kot v Milanu, Ljubljani ali Beogradu. Potrebe in želje kupcev so različne, saj je tudi njihov način življenja različen. Ljudje imajo tudi vse bolj različne poglede na svet, prepričanja... Zato je enotno definicijo, kakšna mora biti nadstandardna nepremičnina, še toliko težje najti.

Trendi

Spreminjajo se tudi arhitekturni trendi, "modne muhe" kupcev nepremičnin, mikrolokacija nepremičnin (razvoj mestnih četrti z novo ponudbo in infrastrukturo), a nekatere nadstandarde je vendarle mogoče določiti tudi za naše kraje. Že dolgo ni več vse v nepremičninskem izreku: lokacija, lokacija, lokacija

Kuhinja

Včasih so kuhinje veljale za srce doma. Danes so pogosto glavni prostor za druženje družine in prijateljev, njihova funkcionalnost pa se je še razširila na številne načine. Moderna kuhinja mora biti v celoti opremljena z napravami, ki prihranijo čas in delo, vsebovati mora najboljšo sodobno razsvetljavo in nuditi kombinacijo funkcionalnosti, učinkovitosti, lepote in enostavnosti vzdrževanja.

Kopalnica

Kopalnice so vse bolj podobne prostoru za celovito sproščanje, nekakšnemu spaju. Trenutno priljubljene luksuzne kopalnice vključujejo velike prhe brez robnikov, več pršilnih vodnih glav z nastavljivo LED osvetlitvijo, funkcije aromaterapije in vgrajene parne enote ali savne. Kadi z masažno kadjo so zastarele. Zamenjale so jih prostostoječe kadi, postavljene pred okno, ki so veliko bolj privlačne.


 

Pisarna

Popolnoma opremljena domača pisarna je z uveljavitvijo dela od doma postala nuja. Covid je mnoge od nas dobesedno vrnil domov, hkrati pa smo spoznali, da je delo od doma lahko izpolnjujoče in prijetno. Pisalna miza v kotu spalnice ali prenosni računalnik na kuhinjski mizi preprosto ne bosta zadostovala.

Fitnes

Luksuzna bivanjska nepremičnina mora imeti tudi prostor za fitnes. Namensko sobo za krepitev telesa, jogo ali meditacijo.

Omare

Verjemite staremu pregovoru, da nikoli ne morete imeti preveč omar. Zanje rabite le dovolj prostora. Garderobne omare v vsaki spalnici so razkošje, skupaj s shrambo v velikosti sobe za izvensezonska oblačila, potovalno in športno opremo.

Soba za goste

Da vam gostje spijo v dnevni sobi na kavču ali v eni od otroških sob, ni nič privlačnega. Zato bo luksuzni dom vedno imel namensko sobo za goste.

Bazen

Čeprav so zunanje kuhinje in bazeni trenutno priljubljeni, ne pozabite, da so morda nepotrebni, če pogosto ne plavate ali se zabavate. Sploh ni nujno, da vsem kupcem nepremičnine to veliko pomeni. 

Vinska klet

Dejstvo je, da je pitja vina večno. Danes vrhunski domovi neizogibno vključujejo shrambo za priljubljene letnike. Ni nujno, da imate ravno razkošno vinsko klet. Če potrebujete prostor le za nekaj posebnih steklenic, vam bo zadostovala temna omara na priročnem mestu v prostoru za druženje. Sodobne stolpe za shranjevanje vina je mogoče vključiti v kuhinjo, dnevni prostor ali bar. Vse je odvisno od vaših navad, potreb in preferenc.

Materiali

Vsi kupci imajo pa radi naravne materiale, čim bolj brezogljično gradnjo in obnovljive vire energije. Ta trend se bo zagotovo ohranil in še pridobival na veljavi. Vsak lastnik nepremičnine se bo rad pohvalil, da živi okolju prijazno.

Tehnologija

Tehnologija pametnega doma se mnogim za zdaj še ne zdi tako zelo potrebna, a luksuzne nepremičnine jo skorajda morajo imeti. Kljub zadržkom glede zasebnosti namreč močno povečajo lagodnost vsakodnevnih opravil.

Zakaj bi želeli zamuditi najnovejši tehnološki napredek, ki nas povezuje s prijatelji, družino in zunanjim svetom? Tehnologija bogati naša življenja, širi naše znanje in poenostavlja številne vidike življenja. In kljub temu, kar lahko rečejo njegovi kritiki, imajo te naprave še vedno stikalo za izklop.


Preberite tudi:

Preurejanje stanovanja za po covidne čase

Veliko novih stanovanj v centru Ljubljane

Kako zaposlene brez prisile spraviti nazaj v pisarne